Geschiedenis Consultants | DOCUMENTAIRE BEURSVLOER AMSTERDAM
21720
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21720,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

DOCUMENTAIRE BEURSVLOER AMSTERDAM

 

OPDRACHTGEVER
Stichting Vereniging voor de Effectenhandel, Amsterdam, 2004.

 

TITEL
De Vloer. Vier eeuwen beurshandel in Amsterdam / The exchange floor. 400 years of floor trading in Amsterdam.

 

OPDRACHT
Maak een dvd over de geschiedenis van de beurshandel in Amsterdam.

 

CONCEPT
Zes korte films (samen 37′) over de geschiedenis van de beurshandel, bedoeld voor vertoning aan een divers publiek dat de beurs bezoekt. Er kan per bezoek dan een keuze worden gemaakt uit de films. Tweetalig.

 

UITWERKING
Eén langere film (19′) vertelt in vogelvlucht het verhaal van vier eeuwen beurshandel. De overige vijf films diepen een bijzonder aspect uit van de beurshandel. Veel dynamisch gebruik van oud (bewegend) beeld. Totale speelduur: 37 min.

 

SAMENWERKING
Euronext Amsterdam
Kees Zwart Audiovisuals

 

RUGTEKST DVD
“Eind 2002 kwam er op de Amsterdamse beurs – bakermat van de mondiale effectenhandel – een einde aan de vloerhandel. Aandelen en opties worden tegenwoordig via beeldschermen verhandeld. Na 400 jaar behoort het beeld van een zaal met schreeuwende en drukgebarende handelaren tot het verleden.

 

Om dit vertrouwde beeld niet helemaal verloren te laten gaan is deze dvd gemaakt. In zes films komen niet alleen alle oude beursvloeren voorbij, maar ook opvallende momenten, grappige anekdotes en bijzondere historische beeldfragmenten.”