Geschiedenis Consultants | OPENBAAR ONDERWIJS IN EEN DYNAMISCHE STAD
21717
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21717,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

OPENBAAR ONDERWIJS IN EEN DYNAMISCHE STAD

 

OPDRACHTGEVER

Gemeente Groningen, Werkmaatschappij Openbaar Onderwijs

 

OPDRACHT

Maak een film over de recente geschiedenis van het openbaar onderwijs in de stad Groningen

 

CONCEPT
Film als onderdeel van een multimediale uitwerking van het gedeelde heden, verleden en toekomst van de openbare scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in de stad Groningen. Een inkijkje in de diverse scholen op een dynamische manier vormgegeven.

 

UITWERKING

Film als onderdeel van goed vormgegeven multimediaal produkt (dvd is ingestoken in boek) waaruit blijkt dat de openbare scholen in de stad een heden en verleden delen en een gezamenlijke toekomst tegemoet gaan.

 

De film van 20 minuten bevat interviews door leerlingen van nu met wethouders van toen en nu en medewerkers van de verschillende schooltypen, met veel aandacht voor typisch Groningse onderwijsvernieuwingen en de verzelfstandiging.

Op de dvd staat ook een interactieve animatie op de kaart van Groningen waarin alle scholen zich presenteren in tekst en beeld.
De vijf geanimeerde presentaties van de winnende inzendingen van de scholierenprijsvraag laten zien hoe de `school van de toekomst’ eruit zal kunnen zien.

 

SAMENWERKING

Alex Pitstra & Rob Bruijgoms
Zwart Audiovisual
Soundbase

 

PRESENTATIE

14 januari 2010, feestelijke bijeenkomst Euroborg